A hét végén tartják a Magyar Drámaíró Versenyt Békéscsabán

Március 27-től újra rendezők, színészek és írók szállják meg a békéscsabai Jókai Színház próbatermeit. A XIX. Magyar Drámaíró Verseny inspirációs alapján ezúttal a Heti válasz cikkei biztosítják.

Fekete Péter, a Jókai Színház igazgatója ismertette az idei verseny újdonságait. A verseny új szereplője a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, amelynek közreműködésével három bábdarab is születik Fekete Ádám, Orbán János Dénes és Szálinger Balázs tollából. A meghívott szerzők ezúttal Pozsgai Zsolt, Székely Csaba és Vörös István lesz.

Az íróknak továbbra is egy éjszaka alatt kell drámáikat megírni. Az idei drámaíró versenyen született műveket szokás szerint a színházban működő Bárka folyóirat adja majd közre.

A sajtótájékoztató alatt Vörös István Pozsgai Zsolt, Fekete Ádám egy-egy, a helyszínen rögtönzött irodalmi karcolattal örvendeztették meg a közönséget.

A XIX. Magyar Drámaíró Verseny versenyműveit március 29-én szombaton este, majd a napsugár Bábszínház bemutatóit vasárnap délután láthatják az érdeklődők Békéscsabán.

Forrás: MTI, Békéscsabai Jókai Színház