Hétvégén nyit a megújult Design Terminál

Az Erzsébet térrel együtt megújult és új funkciókkal bővült a Design Terminál, amely a nyitás alkalmából március 30-án egész nap bemutatókkal, dizájnvásárral, kreatív programokkal és szakmai konferenciával várja a látogatókat.

A Design Terminál épületében megújult egyebek mellett a második emeleti terasz, kibővült a konferenciaterem, a földszinten a Terminál Étterem és Gastroshop kapott helyet, továbbá egy külső kiállítások és műhelyfoglalkozások rendezésére alkalmas korszerű mobillétesítménnyel is kiegészült a központ, amely az épülettel szemben lévő parkrészen kapott helyet. A Design Terminál idén a tervek szerint csaknem 300 szakmai rendezvénynek ad majd otthont – közölte az intézmény csütörtökön az MTI-vel.

A Design Terminál március 30-án ízelítőt ad tevékenységeiből: egész napos, 45 magyar tervező egyedi munkáit felvonultató pop-up dizájn vásárral, streetfashion bemutatóval, Kreatív Budapest konferenciával, a magyar kreatívipar hőseiről szóló, Csúcstámadók című könyv bemutatójával és a Mini Terminál gyermekprogramjával várja az érdeklődőket.

A streetfashion bemutatón magyar designerek és urbánus divatmárkák, valamint a Gombold újra! pályázat korábbi döntőseinek leglátványosabb darabjai lesznek láthatók. A programot DJ-k, freestyle-osok és breaktáncosok műsora színesíti.

Az immár tíz éve nonprofit szervezetként működő Design Terminál ez év január 1-jétől önálló költségvetési szervvé, kiemelt kormányzati háttérintézménnyé alakult, feladata a kreatívipari ágazatok – az innovatív technológiák, a formatervezés, a divatipar és az urbanisztika – ösztönzése. Az intézmény épületének megújulása az Erzsébet-program keretében valósult meg.

Forrás: MTI