Illés Fanni lett a MISS Colours International Kerekesszékes Szépségverseny győztese

2014. március 22-én a Larus Rendezvényközpontban megválasztották az első nemzetközi kerekesszékes szépségverseny legszebb hölgyeit. A rendezvény fővédnöke: Dr. Sélleiné Márki Mária OEP főigazgató volt. Az első helyezett Illés Fanni (22 éves) paralimpikon úszó lett. Első udvarhölgye Hadarag Paula Andrea (22 éves) Romániából, míg a második udvarhölgy Fejzovich Eminna Mirna (30 éves) lett Bosznia-Hercegovinából.

Miss Colours International győztesek - Fotó: Anna Napsugár

Miss Colours International győztesek – Fotó: Anna Napsugár

2014. március 22-én szombaton, a Larus Rendezvényközpontban rendezték meg a Miss Colours International Kerekesszékes szépségverseny döntőjét. A versenyre, a Budapest-Center Rotary Club együttműködésének köszönhetően, 6 országból (Magyarország, Románia, Bosznia-Hercegovina, Mexikó, Bolívia, Ukrajna) több mint 50 jelentkezés érkezett.

A döntőben három magyar, két román, egy bolíviai, egy ukrán, valamint egy bosznia-hercegovinai hölgy versenyzett a legszebb címért. A hölgyeket olyan szakmai csapat készítette fel, mint: Arató Krisztián fodrászvilágbajnok, Radó Nancy, Ipacs Szilvia és Szécsi Gabriella sminkmesterek, Halász Éva divattervező, Nemes Nóra koreográfus valamint Debreczeni Zita fotós.

A zsűriben helyet foglalt: Szekeres Pál sportért felelős helyettes-államtitkár, Vasas Vanda 2013. Miss Colours Hungary, Pál Kata – Rotary Club Budapest Center, Takács Nóra műsorvezető, Kárász Róbert műsorvezető és Katus Attila fitness edző.

Ilyés Kinga

Ilyés Kinga

Az eredmény:
Közönségdíj és „a Legsportosabb” különdíj nyertese: Ilyés Kinga – Románia
A főszervező, Colours Rehab Kft. Arca: Horváthné Pálfi Judit

I. helyezett: Illés Fanni
II. helyezett: Hadarag Paula Andrea – Románia
III. helyezett: Fejzovich Eminna Mirna – Bosznia Hercegovina

A NYERTES HÖLGYEKRŐL:
A főszervező, Colours Rehab Kft. Arca: Horváthné Pálfi Judit
46 éves, Veresegyházáról
Hobbi: sport, olvasás, mozi, színház
„1992-ben autóbaleset következtében eltört a gerincem, így kerültem kerekesszékbe. Vívóként 5 paralimpián vettem részt és szép sikereket értem el. Fontosnak tartanám a rehabilitáció során minél több sportág bemutatását a friss sérülteknek, és ha lehetséges az óvodai valamint iskolai integrációt. Azt látom „régi motorosként”, hogy az akadálymentesítés terén egyre jobban áll az ország, de lenne még teendő.”

Közönségdíj és a „Legsportosabb” különdíj győztese: Ilyés Kinga
31 éves, Romániából, Hargita megyéből.
Hobbi: festés, bútorfestés, zenehallgatás
„Az akadálymentesítés ügyét szerintem úgy lehet előbbre vinni, ha mi székesek minél többször részt veszünk a társadalmi életben. Úgy gondolom, hogy a társadalom nyitott arra, hogy megteremtse az egyenlőséghez szükséges feltételeket, ha megfelelő jelzést kap arra, hogy kell.”

III. helyezett: Fejzovich Eminna Mirna
30 éves, Bosznia-Hercegovinából.
Hobbi: olvasás
„Nagyon kommunikatív személyiségnek tartom magam, de ez egyben szakmai ártalom is. Kegyetlenül őszinte vagyok! Gyűlölöm és megvetem a hazugságot!”

II. helyezett: Hadarag Paula Andrea
22 éves, Romániából
Hobbi: olvasás, kézimunka
„2009 óta vagyok mozgássérült. Úgy gondolom, hogy a kerekesszékes hölgyek ugyanolyan szépek és sugárzóak lehetnek, mint ép társaik, de előnyünk velük szemben, hogy a szépség mellett mi nagyon erősek is vagyunk”.

I. helyezett: Illés Fanni
22 éves, Reziről.
Hobbi: olvasás, főzés, úszás
Paralimpikon úszó, megjárta már a pekingi és a londoni paralimpiát is. „Lábak nélkül, összenőtt ujjakkal születtem, de ez engem soha nem gátolt szinte semmiben. Versenyszerűen úszom már több mint 8 éve, aminek köszönhetően rengeteg helyre eljutottam. Utazásaim során azt tapasztaltam, hogy külföldön könnyebb azoknak, akik székben ülnek, hiszen nekik már adottak az akadálymentesítéshez szükséges eszközök, éppen ezért mobilisabbak, bátrabbak, ami a társadalmi befogadást is elősegíti. Ugyanezt szeretném Magyarországon is elérni.”

Horváthné Pálfi Judit

Horváthné Pálfi Judit

A FŐSZERVEZŐRŐL

A Miss Colours Kerekesszékes Szépségverseny Ötletgazdája: Kazány Tibor rotarista, aki saját tapasztalatból tudja, hogy milyen a világ mozgássérült szemmel… a férfi, az Apa, az üzletember, a mozgássérült. Küldetés, amely a 2012-es és 2013-as versenyt már sikerre vitte: A kerekesszékes emberek is ugyanolyan örömökkel és problémákkal élik az életüket, mint bárki más. A verseny hatására mára már államigazgatási szinten is foglalkoznak a kezdeményezéssel.

A verseny főszervezője: Colours Rehab Kft.
A Colours Rehab Kft. stratégiájában alapvetésként értelmezhető, hogy minden olyan lehetőséget megragadnak, ahol a kerekesszékesek aktív életére tudják a figyelmet felhívni. Céljuk rámutatni arra, hogy a „másság”-ot ne a fogyatékra, hanem a kivételes képességekre, tehetségekre, jelen esetben a szépségre értse a társadalom! A leghitelesebb „kapcsolata” a Colours Rehab Kft-nek a kerekesszékes ügyvezetője, aki az esemény ötletgazdája is egyben, ő Kazány Tibor.