Gyógyulás, csónakázás és futás a Föld gyomrában

Brazíliai, Fülöp-szigeteki és új-zélandi látványosságokat is lekörözve, első helyen áll a Tordai Sóbánya az amerikai Business Insider listáján, amely a világ legcsodálatosabb föld alatti helyeit rangsorolja. Korábban a világ leghihetetlenebb helyeinek toplistájába választották be az erdélyi bányát.

Számos külföldi látványosságot lekörözve került fel a világ legcsodásabb föld alatti helyeinek rangsorába a Tordai Sóbánya az amerikai Business Insider listáján.

Az egykori bánya emlékei, valamint a gyógykezelőterem mellett számtalan kikapcsolódási lehetőség várja az ide érkezőket: játszótér, sportpályák, óriáskerék és panorámalift.

– 7 millió euróba került a felújítás, sikerült a régit összehangolni az újjal. Ilyen csodálatos, hatalmas a tárnák a világon máshol nem léteznek. Különlegességé tette a bányát az is, hogy sehol a világon nem lehet 120 méteres mélységben a föld alatt csónakázni, illetve sehol sem lehet a föld alatt óriáskerekezni – mondta Lovász Attila idegenvezető.
A föld alatti csónakázó tó rendkívül népszerű, a turisták közül kevesen hagyják ki ezt az élményt. Hamarosan újabb tárna megnyitását, és wellness központ kialakítását is tervezik.

2013-ban 365 ezer turista volt kíváncsi a tordai látványosságra, a külföldről érkezők 30-40 százaléka magyarországi látogató.

Forrás: MTI