Két regénnyel rukkol elő idén Stephen King

Két regénnyel is megörvendezteti idén rajongóit Stephen King: a horror műfajának koronázatlan királyaként ünnepelt amerikai író nyáron és ősszel is piacra dob egy-egy új olvasnivalót.

A már korábban bejelentett Mr. Mercedes című könyvet, amely King első kalandozása a detektívregények világába, a Revival című kötet követi novemberben. Utóbbiban ismét a horror műfajához nyúl a szerző.

A rajongók a 66 esztendős író hivatalos honlapján értesülhettek az idénre tervezett második könyvről, amelynek főszereplője egy erős kisugárzással bíró lelkész és egy kábítószer problémákkal küzdő piti rockzenész – adta hírül a The Guardian című brit lap internetes oldala.

A 20. század közepén játszódó Revival című horror-regény november 11-én kerül a boltok polcaira az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is, a Scribner, illetve a Hodder & Stoughton kiadók gondozásában. A Mr. Mercedes, amelynek főszereplője egy nyugalmazott rendőr, június elején kerül forgalomba.

King tavaly ősszel a Dr. Sleep című regénnyel, nyáron pedig a Joyland című rövidebb írással örvendeztette meg rajongóit.

(http://www.theguardian.com/books/2014/feb/13/stephen-king-publish-second-novel-2014-revival)
(http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/stephen-king-announces-new-novel-680050)

Forrás: MTI