Szulejmán nyomában – Honismereti játéksorozat indul családoknak és baráti társaságoknak

Honismereti és turisztikai játéksorozatot hirdet családok és iskolás csapatok részére a Pécsi Kulturális Központ, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Janus Pannonius Múzeum.

Horzsa Gábor (PKK, igazgató), Závoczky Szabolcs (DDNPI, igazgató), Tillai Gábor (JPM, történész, kulturális menedzser).

Horzsa Gábor (PKK, igazgató), Závoczky Szabolcs (DDNPI, igazgató), Tillai Gábor (JPM, történész, kulturális menedzser).

A játéksorozat fő célja három baranyai város – Pécs, Szigetvár, Mohács – történelmi emlékeinek megismertetése, a történelmi események átélése és megelevenítése, illetve egy lehetséges baranyai „Török Tematikus Útvonal” turisztikai vonzerejének közvetítése. A kalandos játéksorozatra a szervezők családi, iskolai csapatok, valamint felnőtt baráti társaságok jelentkezését várják. A három történelmi helyszínen a csapatoknak játékos, izgalmas, gyakorlati vetélkedő-feladatokat kell teljesíteniük. A három versenynap közötti időszakban pedig két levelezőforduló lesz, kreatív feladatok megoldásával.

A vetélkedősorozat elsődleges célja a helyszínek megismerése, a közösen átélt élmény, és nem maga a verseny – de persze az sem marad el! A feladatokat eredményesen teljesítő családi csapatok jutalma egy- illetve kétnapos kirándulás Mohácson, Szigetváron és az orfűi üdülőkörzetben, valamint tárgyjutalmak. Az iskolai csapatok jutalma nyári táborozás, egynapos kirándulások, tárgyjutalmak. A baráti társaságok kategória helyezettjei jelképes díjazásban részesülnek.

A játéksorozattal kapcsolatos részletes tudnivalók a www.pecsikult.hu, a www.ddnp.hu és a www.jpm.hu honlapon találhatók meg.

További információ:
Varga Ágnes (varga.agnes@pecsikult.hu, 30/611-9562)
Komlós Attila (komlos@ddnp.kvvm.hu, 30/377-3388)

Forrás: Duna-Dráva Nemzeti Park