Május végéig lehet pályázni a Quasimodo Nemzetközi Költőversenyre

Május végéig lehet pályázni a Quasimodo Nemzetközi Költőversenyre, amelyet idén szeptember 5-6-án rendeznek meg Balatonfüreden – tájékoztatta a Salvatore Quasimodo Alapítvány titkára pénteken az MTI-t.

Cserép László elmondta: pályázni két, eddig még nem publikált magyar nyelvű verssel lehet, a pályamunkákat a balatonfüredi városházára kell postán eljuttatni.

Hozzátette: a hagyományos Quasimodo Nemzetközi Költőversenyt és Költőtalálkozót idén is koncertek, könyvbemutatók, kiállítások kísérik majd.

Ugyancsak megrendezi a város a meghívásos Bertha Bulcsú-versenyt, amelyre öt írót kérnek fel, akiknek a Balatonhoz kötődő publicisztikát kell írniuk. A két verseny eredményét egy időpontban hirdetik ki.

A híres olasz költő, Salvatore Quasimodo 1961-ben járt Balatonfüreden, a Tagore sétányon gyógyulásának emlékére emlékfát ültetett és versben fogalmazta meg a balatoni tájhoz, a városhoz fűződő érzéseit.

A Nobel-díjas olasz költő tiszteletére rendezik meg 1992 óta évről évre a Quasimodo Nemzetközi Költőversenyt és Költőtalálkozót, amely mind a magyar, mind az olasz kulturális élet kiemelkedő eseményének számít.

A költőversenyre több száz magyar és külföldi pályázat érkezik minden évben, amelyek közül zsűri választja ki a legjobbakat. A Salvatore Quasimodo-emlékdíjat kiérdemlő és a különdíjas verset olasz nyelvre is lefordítják.

Forrás: MTI