Sajtófotó pályázat – Kiállítás az MTI-ben a közmédia fotósainak díjazott képeiből

Kiállítás nyílt a közmédia hírügynökségi fotóriportereinek a 32. Magyar Sajtófotó Pályázaton díjazott képeiből kedden a Magyar Távirati Iroda (MTI) székházának aulájában.

Budapest, 2014. február 4. Beliczay László, Komka Péter, Balázs Attila és Mohai Balázs, az MTI/MTVA fotóriporterei a Magyar Távirati Iroda (MTI) székházának aulájában 2014. február 4-én, ahol kiállítás nyílt a közmédia hírügynökségi fotóriportereinek a 32. Magyar Sajtófotó Pályázaton díjazott képeiből. - MTI fotó: Marjai János

Budapest, 2014. február 4. Beliczay László, Komka Péter, Balázs Attila és Mohai Balázs, az MTI/MTVA fotóriporterei a Magyar Távirati Iroda (MTI) székházának aulájában 2014. február 4-én, ahol kiállítás nyílt a közmédia hírügynökségi fotóriportereinek a 32. Magyar Sajtófotó Pályázaton díjazott képeiből. – MTI fotó: Marjai János

Ismét szép sikerrel szerepeltek a közmédia belsős és külsős munkatársai a Magyar Sajtófotó Pályázaton: a január 23-án megtartott eredményhirdetésen négy hírügynökségi fotóriporter összesen tíz díjat nyert el – emlékeztetett a tárlat megnyitóján az MTI Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.

Gazsó L. Ferenc hozzátette: a távirati iroda Naphegy téri székházának aulájában az összes díjazott sorozat, illetve egyedi kép, összesen 65 fotó látható.

Mohai Balázs Highline című anyagával a Magyar Sajtófotó Pályázat Sport (sorozat) kategóriájának első díját, Csendes ellenállók című munkájával az Emberábrázolás-portré (sorozat) kategória fődíját, Árvíz című pályázatával a Képriport (sorozat) kategória második díját, míg Color party a Sziget fesztiválon című fotójával a Művészet (egyedi) kategória első díját kapta meg.

A megyékben dolgozó, legjobb teljesítményt nyújtó fotóriporter különdíjával tüntették ki Balázs Attilát, aki Az élet él és élni akar című munkájával a Természet és tudomány (sorozat) kategória második díját, Ikrek falva című anyagával a Társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia (sorozat) kategória harmadik díját, valamint Illegalitásban a dohány című sorozatával a Képriport (sorozat) kategória harmadik díját is elnyerte.

Beliczay Lászlót a Művészet (sorozat) kategória második díjával tüntette ki a nemzetközi zsűri Napfényműterem Székelyudvarhelyen című munkájáért, Komka Péter pedig Víz alatti hoki VB című felvételével nyerte el a Sport (egyedi) kategória harmadik díját.

Gazsó L. Ferenc elmondta, hogy a díjazott fotók március 27. és május 18. között a 32. Magyar Sajtófotó Kiállításon szerepelnek a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban, ezt követően a tárlat országos körútra indul.

A vezérigazgató elárulta: a közmédia tervei szerint fotóriportereinek kiváló munkáit – összefogva más intézményekkel – időről időre a jövőben is be fogják mutatni a közönségnek.

Forrás: MTI
,