Új, zenés irodalmi sorozat a Radnóti Színházban!

A havi rendszerességgel jelentkező program az irodalmi szalonok hagyományait eleveníti föl: a társulat tagjai közül minden hónapban sorra kerül valaki (februárban Adorjáni Bálint, márciusban pedig Szávai Viktória), aki a számára kedves-fontos szerzők műveit mondja, szavalja, meséli, dalolja vagy éppen anekdotázik Dinyés Dániel zeneszerző társaságában, aki az Irodallam állandó szereplője — beszélgetőtárs, zenész és zenetörténész egyben.

IRODALLAM_70x100

2014. február 9. vasárnap 19 óra – Adorjáni Bálint és Dinyés Dániel SZABÓ LŐRINC-ESTJE

Szabó Lőrinc egyidős a huszadik századdal, melynek már fiatalon egyik legkiválóbb költőjévé vált. Önmagáról és a világról is lesújtó véleménye volt, amit páratlan finomsággal és kedvességgel tudott költészetté varázsolni. Babits – korán felismerve tehetségét – tanítványává és barátjává fogadta, s Tóth Árpáddal közösen maguk mellé vették, hogy együtt fordítsák le Baudelaire életművét. Szabó Lőrinc élete során több ezer verset ültetett át magyar nyelvre. Baudelaire, Verlaine és Villon költészete többek között neki köszönhetően vált a hazai irodalmi kultúra részévé.

Irodallam Adorjáni

Költészete – akárcsak személye – szenvedélyes, szemérmetlen és konok. Adorjáni Bálint a gazdag életműből egy szubjektív válogatást kínál estjében, amihez a zenei atmoszférát Dinyés Dániel teremti meg.

Szabó Lőrinc – ahogy Adorjáni Bálint látja. Egy irodalmi est ínyenceknek – sok-sok dallal és zenével.

Forrás: Radnóti Színház

radnoti_logoicipici

, ,