Meghirdették az ifjú zenészeket és önkénteseket támogató Vásáry Tamás Ösztöndíjat

Ifjú zenészek és kiemelkedő önkéntes tevékenységet végzők támogatására Vásáry Tamás Ösztöndíjat hirdetett meg az idei évre az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön.

A kormany.hu honlapon, a „Dokumentumok” rovatban közzétett pályázati felhívás szerint a havi nettó 100 ezer forinttal járó ösztöndíjra február 17-ig lehet pályázni. Egy zenész és egy önkéntes nyerheti el az ösztöndíjat.

Azok a legfeljebb 25 éves fiatalok pályázhatnak, akik a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény 1. melléklete szerinti államilag elismert felsőoktatási intézménnyel előkészítő vagy hallgatói jogviszonyban állnak.

A Vásáry Ösztöndíj Bizottság és a felsőoktatásért felelős államtitkár javaslata alapján az emberi erőforrások minisztere dönt az ösztöndíj odaítéléséről. A bizottság a miniszter által felkért szakértőkből álló háromfős testület, elnöke az ösztöndíj névadója, vagy az általa megjelölt személy.

Az ösztöndíjasok névsorát a kormány saját honlapján és az Oktatási és Kulturális Közlönyben teszi majd közzé.

A Vásáry Tamás Ösztöndíj létrehozását tavaly október 29-én Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter jelentette be a Zeneakadémián, ahol Vásáry Tamás zongoraművész, karmester 80. születésnapja alkalmából ünnepi koncertet rendeztek.

Forrás: MTI
,