A Blue Jasmine és a Nebraska az amerikai forgatókönyvírók jelöltjei között

Az elismerés sokak szerint előre jelezheti az Oscar-díj favoritjait.

Woody Allen legutóbbi filmje, a Blue Jasmine, a Bruce Dern főszereplésével készült Nebraska és a hét Golden Globe-díjra jelölt Amerikai botrány is szerepel a forgatókönyvírók amerikai céhének (WGA) díjaira jelölt munkák közt.

A három film mellett még a Matthew McConaughey-t, Jared Letot és Jennifer Garnert felvonultató Mielőtt meghaltam és a Joaquin Phoenix főszereplésével készült A nő alkotóit jelölték a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriájában.

A legjobb adaptált forgatókönyv díjáért a Meryl Streep és Julia Roberts főszereplésével készült Augusztus Oklahomában, a Richard Linklater rendezte Mielőtt éjfélt üt az óra, Tom Hanks egyik új filmje, a Phillips kapitány, a Mark Wahlberggel készült A túlélő és Martin Scorsese legutóbbi filmje, A Wall Street farkasa versenyez.

A forgatókönyvírók céhe február 1-jén osztja ki díjait, a legjobb adaptált és eredeti forgatókönyvek mellett jutalmazzák a dokumentumfilmek szkriptjeit is. Az elismerés sokak szerint előre jelezheti az Oscar-díj favoritjait.

Forrás: MTI