Negyedével több adomány gyűlt össze az idén a Cipősdoboz-akcióban

A tavalyinál 25 százalékkal több adomány gyűlt össze az idén a Baptista Szeretetszolgálat hagyományos karácsonyi adománygyűjtése, a Cipősdoboz-akció során – közölte az MTI-vel Révész Szilvia, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója hétfőn.

Tájékoztatása szerint több mint 40 ezer ajándékkal teli doboz érkezett a gyűjtőpontokba, az ajándékok összértéke elérte a 120 millió forintot, emellett tízmillió forintnyi támogatás érkezett a 1355-ös telefonos Cipősdoboz-adományvonalra is. A Shopline közreműködésével ezer online vásárlású cipősdoboz-ajándékot adományoztak.

Az idén tizedik alkalommal megszervezett akcióhoz számos iskola, cég, baráti közösség és magánember csatlakozott, így sok hazai nagycsaládban, szegény sorsú közösségek köreiben és Böjte Csaba erdélyi gyerekotthonaiban is örülhettek a karácsonyi ajándékoknak – írta közleményében a szóvivő.

Szenczy Sándor, a szeretetszolgálat elnöke szerint az idén az emberek szívesen, sokat és jó minőségben dobozoltak, ugyanakkor nőtt az igény is az ajándékok iránt a rászorulók körében. Az adományozóknak köszönhetően karácsonykor 45 ezer rászorulón tudtak segíteni, összesen 150 millió forint értékben.

Forrás: MTI