Jótékonysági koncertet rendeznek időseknek a Zeneakadémián

Az idősek tiszteletére rendeznek nagyszabású jótékonysági estet december 17-én a Zeneakadémián – közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A Karácsony! című koncert célja, hogy advent idején köszöntse és közös ünneplésre invitálja a magányosan élő időskorúakat – olvasható az összegzésben.

Az este fél nyolckor kezdődő rendezvényen fellép Tracy Cox, az idei Operalia énekverseny győztese. A Plácido Domingo által alapított versengés idei nyertese először lép színpadra Budapesten. Tracy Cox mellett hallhatja és láthatja az est közönsége Kertesi Ingrid és Andreas Magony operaénekeseket, Kovács György trombitaművész, valamint Mesterházy Gyula színművész. A MÁV Szimfonikus Zenekar Medveczky Ádám vezényli.

A programban karácsonyi klasszikusok, népszerű opera- és operett részletek szerepelnek.

Az érintett korosztályhoz tartozók az ismert budapesti nyugdíjas szervezeteknél igényelhetnek ingyenesen koncertjegyeket. Az est fővédnöke Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, valamint Iván László fideszes országgyűlési képviselő, a párt nyugdíjas tagozatának elnöke a pártfogója – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI