Ajándék karácsonyfa szánkókból

A Művészetek Palotája idén egy 11 méter magas, 365 szánkóból épült karácsonyfával ünnepel, így nem csak nappal, de éjjel is új dísszel gazdagodik Budapest. A Hello Wood különleges installációja vízkeresztig lesz látható a Müpa előtt, azután a szánkókat a Telekom jóvoltából az SOS Gyermekfalu lakóinak adományozzák.

Müpa karácsonyfa (c) Müpa, Posztós János 1Müpa karácsonyfa (c) Müpa, Posztós János 2Müpa karácsonyfa (c) Müpa, Posztós János 3

A Művészetek Palotája idén különleges karácsonyi meglepetéssel várja látogatóit. A Hello Wood tagjai az épület előtt egy héten át építették a faszerkezetre rögzített, 11 méter magas, 365 szánkóból álló karácsonyfát, melynek belsejébe belépve bárki megtekintheti az izgalmas szerkezetet. Nem véletlen az alkotócsoport kiválasztása, az intézmény ugyanis stratégiailag fontos céljának tekinti az innováció támogatását, ennek egyik fontos eleme az évszakos programokhoz illeszkedő installációs program, melynek révén a fiatal képző- és iparművészek is bemutatkozhatnak a Müpában. Ezúttal ez az installáció most túlmutat önmagán, a Telekomnak köszönhetően ugyanis a szánkók január 6-a után az SOS Gyermekfalu lakóihoz kerülnek, hogy késői karácsonyi ajándékként még vidámabbá tegyék az ott élő gyermekek mindennapjait. Rózsa Iván, a cég vállalati kommunikációs igazgatója elmondta: „Ez a kezdeményezés az innovációnak és a társadalmi felelősségvállalásnak is kitűnő megnyilvánulása, hiszen a szánkók olyan gyermekhez juthatnak el, akiknek nem adatik meg az ajándékozás öröme.” Káel Csaba, a Művészetek Palotája vezérigazgatója az ünnepélyes faavatáson hozzátette: „Fontosnak tartottuk, hogy a karácsonyi időszakban az intézmény előtt álló fa az ajándékozás örömének üzenetét is közvetítse a látogatók felé.” A szánkók január 6. után 365 gyermek hétköznapjait fogják boldogabbá tenni.

Fotó: Posztós János
Forrás: Művészetek Palotája