Adventi programok a Széchényi Könyvtárban

Hagyományteremtő adventi programsorozat, többek között könyvvásár, szépirodalmi estek és gyerekelőadás is várja az érdeklődőket december 4. és 6. között az Országos Széchényi Könyvtárban (OSZK).

December 4-én a Széphalom Könyvműhely szerzőivel – Báger Gusztávval, Sarkady Máriával, Jávorszky Bélával, Nyerges Magdával, Szenyán Erzsébettel, Pósa Zoltánnal és Oláh Mátyás Lászlóval – ismerkedhetnek meg az érdeklődők, a kerekasztal-beszélgetést Mezey Katalin vezeti. A rendezvényen bemutatják Kósa Sándor Mintha című regényét, a szerzővel Varga Krisztina beszélget. Az est vendége lesz Jókai Anna író is.

Az Orpheusz Kiadó estjén december 5-én Kubik Anna Kossuth-díjas színművésszel beszélget Erős Kinga irodalomtörténész, az esten elhangzik Dohnányi Ernő Triószerenád és Kodály Zoltán Intermezzo című műve Mihályi Éva (hegedű), Botos Veronika (brácsa) és Miskolczi Anita (gordonka) előadásában. Ezen a napon Keserü Katalin és Szántó F. István részvételével pódiumbeszélgetést tartanak Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából.

December 6-án Suttog a fenyves címmel interaktív előadást tekinthetnek meg a gyerekek Weöres Sándor verseinek felhasználásával, Tallián Mariann és Lázár Balázs színművészek előadásában. Az érdeklődők emellett papírszobrot készíthetnek és tárlatvezetésen vehetnek részt Mészáros Géza A tekintet érintése című kiállításán.

A közönség a Magyar Napló Kiadó szépirodalmi estjén Barna T. Attila, Both Balázs, Csender Levente, Ferenczes István, Filip Tamás, Kontra Ferenc, Majoros Sándor, Mezey Katalin, Mirtse Zsuzsa, Oláh János, Papp-Für János, Vasadi Péter és Végh Attila műveiből hallhat válogatást Lázár Balázs és Tallián Mariann színművészek előadásában. A műsorban Tallián Mariann Bach-szonátákat szólaltat meg hegedűn.

Az érdeklődők mindhárom napon vásárolhatnak a három kiadó könyvkínálatából. A belépés a könyvvásárra és a programokra ingyenes.

Forrás: MTI