Zenei témájú kultúrsétát szerveznek Budapesten

Az 1970-es, 1980-as évek undergound zeneműhelyeitől kezdve a mai hangstúdiók világáig kalauzolja el az érdeklődőket a Budapest Aszfaltprojekt (BUPAP) új városismereti sétája.

A Titokzatos underground alkotóműhelyek című szombati programon elsőként a ’70-es és a ’80-as évekbeli alkotóműhelyeket mutatják be a program szervezői.

Kiderül egyebek mellett, hogy kik voltak a focizó-zenélő „parkerek”, hogyan tudott az egyetemi koncertközönség kreatív műhelyt létrehozni és miért volt érdemes akkortájt „kommunába” vonulni Szentendrére. Ezzel szemben szó lesz arról is, mit takar ma, a hozzáférhetőség korában, a politikai presszióval szembeni fellépés hiányában az underground – tájékoztatta a BUPAP az MTI-t.

Ezt követően Közép-Európa legnagyobb, városon belüli egységes, a közönség számára megközelíthetetlen aktív földalatti, összművészeti alkotóhelyszínre, a Keleti Blokk Művészeti Központ labirintusába kalauzolják el a résztvevőket.

A blokkban a kulisszák mögé is be lehet majd tekinteni és műhelyről műhelyre megvizsgálni, hogyan is működik a zárt, kreatív szellemi közösség.

A Városliget mellett található épület falai mögött a szervezők bemutatják, hogyan zajlik ma a könnyűzenei rádiózás, miként dolgoznak a lemezstúdiók, hogyan készítik a filmek alá a hangokat vagy hogyan lehet megjavítani egy összetört gitárt.

A programra jelentkezni a http://bupap.hu/hu/setaink/2-uncategorised/120-titokzatos-underground oldalon lehet.

Forrás: MTI