Nehéz helyzetű újságírók javára rendez árverést a MÚOSZ

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) újabb jótékonysági árverést szervez nehéz helyzetű újságírók támogatására kuriózumnak tekinthető könyvekből, sajtófotókból és karikatúrákból, nevezetes lapszámokból, szerkesztőségi levelekből és egyéb sajtótörténeti érdekességekből.

A MÚOSZ levéltárából és könyvtárából válogatott különlegességek az aukcióra kollégák, szerkesztőségek felajánlásaival egészültek ki: a liciten 174 tételért szállhatnak versenybe a vevők. Az árverés teljes bevétele a nehéz helyzetbe jutott, munkanélküli újságírók segélyalapját gyarapítja – olvasható a szövetség honlapján. A bevétel felhasználásáról a Szolidaritási Alapítvány dönt.

A Pesti Hírlap megjelenésének 50. évfordulójára kiadott, a Légrády testvérek nyomdájában készült jubileumi album szerepel a történeti érdekességek között. Az Érdekes Újság egy 1918-as, a Képes Sport 1956. október 2-i vagy a Nők Lapja 1952. március 6-i, Rákosi Mátyást születésnapján köszöntő száma is a különlegességek közé sorolható.

Kaján Tibor, Sajdik Ferenc, Marabu vagy Halász Géza aláírt grafikáira, Szigeti Tamás egy fekete-fehér, Tony Lakatosról 1980-ban készült fotójára, valamint A magyar sajtó története 1705-1892 című háromkötetes munkára is lehet licitálni. Akik nem tudnak jelen lenni az aukción, írásban tehetnek vételi ajánlatot a Pest-Budai Árverezőház elérhetőségein.

A júniusi első újságíró szövetségi jótékonysági árverés 286 ezer 400 forint bevételt eredményezett.

Forrás: MTI