Hangvilla – Új kulturális intézmény nyílik Veszprémben

Hétezer négyzetméteres, csaknem ötszáz fős hangversenyteremmel rendelkező új kulturális intézmény nyitja meg kapuit pénteken Veszprémben – tájékoztatta a tulajdonos az MTI-t.

Bélafi László, a Swing-Swing Kft. többségi tulajdonosa elmondta: a város régi moziját a kft. 2005-ben vásárolta meg, az önkormányzat 24,9 százalékos tulajdonrészt tartott meg. Az épületet 1,3 milliárd forintból újították fel különleges építészeti megoldással: a régi épületet vették körül az újjal.

Az épületben 471 fős hangversenytermet alakítottak ki, itt kap helyet a Mendelssohn Kamarazenekar, a városi vegyes kar, valamint itt játszik majd a Pannon Várszínház, amelynek Sose halunk meg című előadásával pénteken nyílik meg az új intézmény.

Az épület alsó részén található az ország egyik legismertebb szórakozóhelye, az Expresszó, amelyben pénteken a Brains zenél. Ezen kívül kávézó, étterem is működik a Hangvillában, amelyben ingyenes wifi is lesz.

Bélafi László szerint egy olyan közösségi teret kínálnak a veszprémi belvárosban, amely egyedülálló és ahol minden korosztály megtalálja a szórakozását a komolyzenétől a könnyűzenén át a színházi és egyéb produkciókig. A Hangvilla mindezek mellett helyet ad konferenciáknak, tanácskozásoknak és a városi rendezvényeknek is. Hozzátette: az év szinte minden napján lesz valamilyen rendezvény a Hangvillában, amely már reggelente kinyit a látogatók előtt.

A Hangvilla részletes programjai a www.hangvilla.com oldalon olvashatók.

Forrás: MTI