Advent a Nemzeti Színházban

Közös ünnepi készülődésre várja a gyerekeket az adventi hétvégéken a Nemzeti Színház: a programok között meseolvasás, kézműves foglalkozások és betlehemes előadások is szerepelnek.

nemzet

Az „adventi mesevároda” ingyenes programjait a négy adventi vasárnapon – december 1-jén, 8-án, 15-én és 22-én – 10 és 13 óra között rendezik meg a színház előcsarnokában és a Gobbi Hilda Színpadon – olvasható a teátrum MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

A gyerekeket kézműves foglalkozások, mézeskalács-díszítés, karácsonyi dísz- és képeslapgyártás várja, emellett megismerhetnek két régi kézműves mesterséget is, a gyertyamártást és a papírmerítést.

A színházba Nógrád megyéből, Derecskéről, Szentegyházáról és Budajenőről érkeznek betlehemesek. A Gobbi Hilda Színpad előcsarnokában a Nemzeti Színház művészei – Tenki Réka, Fehér Tibor, Nagy Mari, Mátyássy Bence, Kristán Attila és Tóth Auguszta – mesét olvasnak fel, a színpadon pedig mesejátékot láthatnak a Magyar Népmese Színház, Pályi János és a Bábakalács Bábszínház előadásában.

A részletes adventi program a Nemzeti Színház honlapján olvasható.

Forrás: MTI