Müller Nándor: Barangolások a Zselicben, Négy évszak a Zselicben – Könyvbemutató

Megjelent Müller Nándor két új könyve, a Barangolások a Zselicben című túrakönyv és a Négy évszak a Zselicben című fotóalbum.

A könyvek bemutatójára 2013. november 27-én, szerdán, 17.00 órakor kerül sor a Tettye Oktatási Központban (cím: Pécs, Tettye tér 8.). A könyvbemutatón a szerző diavetítésen mutatja be a Zselici Tájvédelmi Körzet szépségeit, ízelítőt adva a könyvekben megtalálható felvételekből.

negy_evszak_a_zselicbenBARANGOLÁSOK A ZSELICBEN
Séták, kirándulások, bakancsos túrák… A kötet segítségével a Zselicet átszövő turistautakat barangolhatják be a kedves olvasók. Az érintett helyek nevezetességeit, műemlékeit, mondákat, hasznos információkat ismerhetnek meg a könyv hasábjain. A 265 színes fotó kiválóan illusztrálja mikor, merre járunk, és milyen látnivalók várnak ránk. A 19 séta, 22 kirándulás és 9 bakancsos túraajánló alkalmával összesen 650 kilométert barangolhatunk be a könyv segítségével. A túraútvonalakat a szerző az elmúlt években újra bejárta, így született meg a Barangolások a Zselicben című könyv.

zselic_barangolás_borito_fules_turakonyv_borito_fules.qxdNÉGY ÉVSZAK A ZSELICBEN
Az exkluzív fotóalbum képanyagának jó részét az erdőben kúszva-mászva, túrázva, hosszú évek munkájával állította össze a könyv szerzője. Az album bemutatja a Zselic legszebb tájait, természeti értékeit, védett növény- és állatvilágát, és egy fejezet erejéig elkalandozik a Boronka-mellék tájaira is. Amit a Zselicben látni lehet és érdemes, az ebben a könyvben megtalálható. 168 oldalon, 275 kiváló minőségű fotóval, szakszerű, közérthető képaláírásokkal és összekötő szöveggel ismerheti meg a kedves olvasó a Zselic csodálatos, néha rejtett, titokzatos világát.

Forrás: Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatóság