B. Szabó János: Háborúban Bizánccal – Magyarország és a Balkán a 11-12. században – Könyvbemutató

A kötetet ismerteti: Végh András régész (Budapesti Történeti Múzeum)

Időpont: 2013. november 21. csütörtök, 14 óra
Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum, 1014 Budapest, Szt. György tér 2. Budavári Palota „E” épület (www.btm.hu)

A bemutató keretében kerül sor a Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület és a Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítvány gondozásában megjelent Katonák Bethlen Gábor korából című e-book – vetítéssel és viselet-bemutatóval egybekötött – ismertetésére.

Közreműködnek:
B. Szabó János hadtörténész,
Boldog Zoltán régész-fegyvertörténész,
a Bethlen Gábor Hagyományőrség és a Mare Temporis Alapítvány hagyományőrzői,
valamint a Héttorony Hangászok zenekar

A részvétel ingyenes.

A könyvről:

haboruban bizanccalBizánc. Fényűző pompa, sötét ármányok, vérre menő teológiai viták, kifinomult művészet – egy birodalom ezeréves története sűrűsödik össze ebben a szóban. Ám annak mára már elhalványult az emlékezete, hogy ez a birodalom évszázadokon át milyen fontos szerepet játszott északi szomszédja, a Magyar Királyság történetében.

E könyv ennek a bonyolult és ellentmondásos viszonynak egy részletét, a 11-12. századi magyar-bizánci küzdelmek történetét idézi fel, méghozzá széles politikai és kultúrtörténeti keretbe ágyazva. Eközben betekintést nyerhetünk Európa két évszázadának hatalmi politikájába, végigkövethetjük Árpád-házi királyaink dinasztikus politikáját, családi viszályait – és erejük, tekintélyük lassú gyarapodását is.

A kötet szerzője, B. Szabó János hadtörténész, a Budapesti Történeti Múzeum munkatársa. A hadviselő felek fegyverzetét, viseletét, felszerelését bemutató tanulmányt Boldog Zoltán régész-fegyvertörténész írta és illusztrálta.

Méret: 110 x 180 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 2490 Ft
ISBN: 978 963 1361 50 6
Forrás: Corvina Kiadó