Indoor Fesztivál december végén a Hungexpón

Az ország legnépszerűbb zenekarai, köztük a Quimby, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif lépnek fel a háromnapos Indoor Fesztiválon.

indoor_logo_szines_alap„Azt tapasztaltuk, hogy augusztus után a következő év tavaszáig nincsenek fesztiválok, holott lenne rá igény, ez volt az Indoor megszületésének fő motivációja. Két színpadon fognak zajlani a koncertek, a kapunyitás mindhárom napon 17 órakor lesz, és hajnali 5 óráig tart a program” – mondta Strém Gábor főszervező a keddi budapesti sajtótájékoztatón.

Az Indoor Fesztiválon december 28-án mutatja be új lemezét a Quimby, másnap a Magna Cum Laude tart nagykoncertet, 30-án az idén tízéves Punnany Massif a főzenekar, amely a következő fél évben a koncertezés helyett inkább a dalírásra koncentrál. A több mint harminc fellépő között lesz még mások mellett az Irie Maffia, az EmilRuleZ!, a Republic 67, a PASO, a Bikini, a Carbonfools, Majka Ú Curtis Ú BLR, a Brains, az Ivan and The Parazol, az Anima Sound System, a Firkin, a Maszkura és a Tücsökraj, az Animal Cannibals, a Ganxsta Zolee és a Kartel és az Akkezdet Phiai.

Kiss Tibor, a Quimby frontembere a tájékoztatón kitért arra, hogy december elején jelenik meg a zenekar Kaktuszliget című új stúdióanyaga. „Tizenegy dal lesz az albumon, két etapban, tavasszal és ősszel vettük fel őket. A Kaktuszliget punkrockos anyagnak indult, ösztönösen ilyen dalok jöttek ki belőlünk, aztán később lettek countrys, westernes számok is. A cím azt tükrözi, hogy kicsit rodriguezes, tarantinós dolog alakult ki, a dalok különböző fényszögből láttatják a félig valóságos, félig álomszerű világot” – mondta az énekes, dalszerző az MTI kérdésére.

Gerdesits Ferenc, a Quimby dobosa arról beszélt, hogy a lemezt házilag, a próbatermükben vették fel, analóg felszereléssel. Úgy vélekedett, hogy a Kaktuszliget hangzása a leginkább koncertszerű az eddigi albumaik közül. Balanyi Szilárd billentyűs elmondta, hogy a CD mellé egy DVD-t is csomagolnak, ezen az idei Sziget fesztivál nulladik napján tartott Quimby Csodaországban című koncert kép- és hanganyaga szerepel.

Az Indoor Fesztiválhoz kapcsolódó netes játékokon külföldi utazást is lehet nyerni: egy-egy szerencsés húsvétkor a Quimbyvel Jordániában, a Magna Cum Laudéval pedig Egyiptomban tölthet egy hetet. A fesztiválon kialakított gyűjtőpontokon az S. O. S. Gyermekfalu részére várnak adományokat a szervezők.

Forrás: MTI

Az esemény weboldala