Berg Judit Világkönyvtára – Új gyermekkönyvsorozat indult

Berg Judit meseíró válogatásában új gyermekkönyvsorozatot indított az Ecovit Kiadó. Az igényes külföldi gyermekirodalomból szemezgető, Berg Judit Világkönyvtára címet viselő sorozat első kötete, A kicsi én én vagyok már megtalálható a boltokban.

A sorozatban olyan könyveket jelentetnek meg, amelyek nagyon hiányoznak a magyar piacról – mondta Berg Judit az MTI-nek, kiemelve, hogy a sorozat darabjai valamilyen szempontból mind újdonságot hoznak majd a magyarországi gyermekkönyv-kínálatba. Lesznek köztük a saját hazájukban klasszikusnak számító, ám nálunk még valamiért ismeretlen könyvek, frissen megjelent, új, érzékeny témát feldolgozó kötetek, valamint olyan mesék is, amelyek egy jól ismert kérdést helyeznek új megvilágításba.

A könyveket a kiadó a Rumini-sorozat, a Maszat-könyvek és a Cipelő cicák szerzőjével együtt választja ki. Mint a József Attila-díjas írónő hangsúlyozta, a válogatásnál fontos szempont az igényes szöveg mellett a nagyszerű illusztráció és az is, hogy a kötetek bensőséges beszélgetésre indítsanak.

A sorozat első darabja Mira Lobe könyve, A kicsi én én vagyok, amely Németországban, Ausztriában örökifjú kedvenc, és amelyet most Varró Dániel fordításában ismerhet meg a magyar közönség. Egy tarka kis lényről szól, aki senkire sem hasonlít. Maga sem tudja, kicsoda ő valójában, de ezt nem is bánja egészen addig, míg egy ismeretlen béka egy szép napon meg nem kérdezi tőle, ki ő. A kis lény nem nyugszik addig, míg meg nem találja a választ.

Mira Lobe gyönyörűen illusztrált, kedves, okos, mulatságos verses meséjét elolvasva az öntudatra ébredésről, önmagunk megismeréséről és vállalásáról beszélgethet a szülő kisgyerekével. A könyv segítségével az ügyes kezű szülők el is készíthetik a kis lényt.

A sorozat következő köteteként a tervek szerint jövő februárban jelenik meg Ute Krause Mikor mennek már haza? című, szellemesen illusztrált, mulatságos képeskönyve elvált szülők „elvált gyerekeiről”, új anyukákról, új apukákról és új testvérekről. A sorozat harmadik darabja tavaszra várható: Heinz Janisch Van egy kis gondom, mondta a medve című könyve egy magányos kismackó története, akin az égvilágon mindenki buzgón segíteni akar, még mielőtt megtudná, valójában mi is bántja.

Forrás: MTI