Online adománygyűjtő rendszer segíti a SOS Gyermekfalut

Új, online adománygyűjtő rendszert indított útjára az SOS Gyermekfalu: az apropo.sos.hu honlapon a segíteni szándékozók saját baráti társaságuknak szervezhetnek különböző programokat vagy vehetnek részt más eseményeken azzal a céllal, hogy adományt gyűjtsenek a gyerekeknek.

Farkasházi Réka például jótékonysági koncertet ad december 15-én a budapesti Eleven Parkban és a rendezvény teljes bevételével az SOS Gyermekfalvakban nevelkedő gyermekeket támogatja – közölte a kezdeményezés kommunikációjával foglalkozó cég pénteken az MTI-vel.

A honlapon olvasható, hogy egyesek adventi vacsorát, mások karácsonyi sütögetést szerveznek meghívott ismerőseiknek, de az is előfordult, hogy egy ifjú pár arra kérte a násznépet, az ajándékra szánt összeggel az SOS-gyerekeket támogassák.

Magyarországon Battonyán, Kecskeméten és Kőszegen működik gyermekfalu, Szegeden, Lajosmizsén, Sén és Kecskeméten pedig ifjúsági ház, emellett bővül a gyermekfalvakon kívüli nevelőszülői hálózat is. Az SOS – Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa védőszárnyai alatt jelenleg mintegy 400 gyermek és fiatal él.

Az első magyarországi SOS Gyermekfalu alapkövét 1983-ban rakták le. A gyermekfalu mozgalmat – amely ma már a világ 133 országában működik – Hermann Gmeiner indította útjára Ausztriában 1949-ben.

A világszerte működő mintegy 500 SOS Gyermekfalu újszülött kortól 24. életévük betöltéséig nyújt otthont és családot azoknak a gyermekeknek, akik valamilyen ok miatt nélkülözni kényszerülnek vér szerinti szüleiket.

Forrás: MTI