Fridge: Grandmaster Flash, Example, Paul Kalkbrenner is fellép

Mások mellett Grandmaster Flash, Dub FX, a Freestylers és Paul Kalkbrenner ad koncertet a Fridge Fesztiválon. Európa egyik legnagyobb havas-jeges zenés rendezvényét november 21. és 23. között tartják a Hungexpo pavilonjaiban.

A zenei programot a látványos téli extrémsport-versenyekre épülő program kiegészítéseként rendezik meg a Fridge-en, amelyen a bemelegítő napon, november 21-én a G pavilonban felállított nagyszínpadon este fél 7-től másnapba átnyúlóan lesznek koncertek – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Jövő csütörtökön Ganxsta Zolee és a Kartel kezdi a programot, majd a Pannonia Allstars Ska Orchestra mozgatja meg a közönséget. Őket követi a Bëlga, utána Example, a brit énekes-rapper jön, aki kollégájával, Dj Wire-rel lép fel. Az estet a szintén brit Shaun Brockhurst, azaz Doctor P dubstepje zárja.

November 22-én pénteken az Irie Maffia, a Mary Popkids, az Akkezdet Phiai, a Punanny Massif és a Brains ad koncertet, majd a nagyszínpadon a dark drum’n’bass ausztrál nagymestere, a Pendulum ezúttal egy dj szettel mutatkozik be. Ezen a napon 22 órától indul a partysorozat a C pavilonban felállított Arénában 22 órától: hajnalig Firedog, Andro, az olasz Belzebass duó, Crookers, végül a Dublic dj-páros ad műsort.

A Fridge – Hó Show jövő szombati zárónapján a nagyszínpad sztárfellépője a legendás Grandmaster Flash lesz. Az amerikai hiphop-legenda a hetvenes évek közepén dj-ként először variálta a zenét két lemezről, a lejátszási sebességet folyamatosan változtatva. Grandmaster Flash-t 2007-ben a hiphop előadók közül elsőként választották a rock and roll halhatatlanjai közé, egykori együttese, a Furious Five társaságában. Már játszott a Fridge-en is, 2010-ben fellépett a Felvonulási téren.

Szintén a zárónap nagyszínpados felhozatalába tartozik Dub FX, aki már többször volt látható és hallható a soproni VOLT Fesztiválon, a breakbeatben és drumstepben utazó brit Freestylers kollektíva. Nagy név a korábban a VOLT-on és a Balaton Soundon is hatalmas sikert aratott német dj-sztár, Paul Kalkbrenner is, a hazaiak közül pedig műsort ad a Hősök és a Carbonfools.

Az Aréna zárónapi műsorában Jay Lumen, Coyote, HOT X, Julia Carpenter mellett fellép a technikás southamptoni dj-producer, kiadótulajdonos James Zabiela.

A Fridge Fesztivált 2010-ben bonyolították le először Budapesten, majd a 2011-es ismétlés után tavaly a szervezők a Városligeti Műjégpályán megtartható rendezvények körül kialakult bizonytalanságokra hivatkozva nem rendezték meg az eseményt. Idén – szinte egy időben a budapesti Fridge-dzsel – Bécsben is lesz fesztivál, itt állítják fel 34 méter magas sí- és hódeszkarámpát.

Forrás: MTI

Kapcsolód cikk: Egy időben, egy helyen a Fridge fesztivál és a Hó Show

Fesztiválindulóhoz forgatott klipet a Brains