Morrissey feldolgozásdallal tiszteleg Lou Reed emléke előtt

Feldolgozásdallal tiszteleg a két héttel ezelőtt elhunyt amerikai rocklegenda, Lou Reed emléke előtt egy másik énekes sztár, Morrissey. A Smiths egykori frontembere Reed Satellite of Love című dalát adja ki.

A digitálisan letölthető kislemez december 2-án jelenik meg. A felvétel még két évvel ezelőtt egy Las Vegas-i koncerten készült. A Morissey-féle Satellite of Love januárban kétféle vinylen is elérhető lesz, más koncertfelvételekkel együtt – közölte a Parlophone Records.

„Zenéje szinte egész életemben jelen volt, és mindig benne lesz a szívemben. Képzeljék el, milyen ostoba lenne a világ az olyanok nélkül, mint Lou, aki saját törvényei szerint cselekedett” – idézett Morrissey-nak a Reed halálhíre kapcsán kiadott közleményéből a Slicing Up Eyeballs című zenei blog.

A Satellite of Love című dal először Lou Reed 1972-ben megjelent szólólemezén, a Transformeren szerepelt. Az október 27-én elhunyt zenész, előadó, dalszerző két évvel korábban, 1970-ben lépett ki a következő évtizedek rockzenéjére meghatározó hatást gyakorló Velvet Underground zenekarból. Morrissey egy másik kiemelkedő csapat, a Smiths tagja volt 1982 és 1987 között. Nemrég megjelent önéletrajza hamarosan hangoskönyv változatban is elérhető lesz.

Forrás: MTI