Fotótárlattal startolt a Budapest Airport kiállítótere

Magyar iparművészeti ékszereket ábrázoló képek láthatók a 2A és 2B terminálok érkezési szintjét összekötő folyosón, 4-5 havonta frissítenek.

A BUD Gallery a tervek szerint elsősorban fotókiállításoknak ad majd helyet. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport főként magyar művészek színvonalas alkotásait szeretné bemutatni. A tárlat anyagát 4-5 havonta kívánják megújítani – ismertette közleményében az MTI-vel a Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatója.

Az első kiállítást a Pro Jugendstil Művészeti Alapítvány közreműködésével kortárs magyar ékszerkészítő iparművészek munkáiról szóló fotósorozatból rendezték.  Szarvas Gábor, a Budapest Airport közösségi kapcsolatokért felelős igazgatója megnyitóbeszédében kiemelte: a kultúra és művészet kiváló eszköz lehet arra, hogy az utasok számára valódi élményt jelentsen a repülés és a repülőtéren eltöltött idő.

A galéria megnyitását üdvözlő Kucsák László, a XVIII. kerület országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy reményei szerint „a jövőben kerületi művészek alkotásai is megjelennek a repülőtér terminálján”.

Forrás: MTI