Márton-napi borfesztivál a Gellértben

Magyarország összes borvidékének vezető borászatai mutatkoznak be a Márton-napi Borfesztiválon november 8. és 10. között a budapesti Gellért Szállóban, ahol számos egyéb gasztronómiai, kulturális és gyermekprogram is várja a látogatókat.

A Gellért Hotel összes termével egybenyitott fürdőcsarnokában olyan pincészetek és termelők kínálják a boraikat, mint a tokaji Balassa István, a villányi Bock Pince, a felvidéki Bott Frigyes, a Csobánci Bormanufaktúra, az Etyeki Kúria, az egri Gál Tibor Pincészet, a tokaji Gizella Pince, a káli-medencei Liszkay Pincészet, a tokaji Oremus Szőlőbirtok, az egri St. Andrea Szőlőbirtok, a Tokaj Nobilis vagy a badacsonyi Villa Tolnay, de több pálinkaház párlatai is kóstolhatók lesznek – közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

A borfesztivál idei szakmai programjait a Borjour szervezi, az érdeklődők így ingyenes regisztráció után Megyeri Sára és Nagy Sebestyén mesterkurzusain ismerkedhetnek meg a borok világával.

A gasztrostandok kínálatban lesz többek között mangalica-, liba-, szürkemarha- és szarvaskolbász, libatepertős és kemencés kenyérlángos, különleges kézműves csokoládék, császármorzsa, érlelt és friss kézműves sajtok, de Erdély különleges házias ízei is megjelennek. Héjja László, a Gellért vezető séfje csapatával Márton-napi specialitásokkal kínálja a borkóstolás közben finomságokra vágyókat.

Négy nemzet Borvacsorája elnevezéssel a Pavillon de Paris, a La Plaza, a Da Mario és a Gellért Panoráma éttermek séfjei közösen alkotnak négyfogásos menüt, amelyhez magyar, francia, spanyol és olasz borokat társítanak.

A rendezvény részletes programja és jegyárai a www.borfesztivalgellert.hu honlapon találhatók meg.

Forrás: MTI