A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság programjai novemberben és december elején

November 2.: Halottak napi megemlékezés a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen
Helyszín, időpont: Mohácsi Történelmi Emlékhely, 14.00 óra. Ingyenes program.

November 5.: DDNP Klub
A dávodi Földvári-tó madárvilága – Mórocz Attila előadása
Helyszín, időpont: Pécs, Tettye Oktatási Központ, 17.00 óra. Ingyenes program.

November 12.: Öko-szemlélet a mindennapokban 5.
Buchert Eszter beszélgetéssorozata
A nyitott beszélgetés során a témában jártas meghívott vendégekkel keresünk választ arra, hogy egy kis odafigyeléssel, néhány változtatással hogyan élhetjük környezettudatosabban mindennapjainkat, hogyan tehetjük „zöldebbé” otthonunkat. Helyszín, időpont: Pécs, Tettye Oktatási Központ, 17.00 óra. Ingyenes program.

November 13.: Kis hibernáció-kutató – Pecsétgyűjtő program gyerekeknek
A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság Tettye Oktatási Központja játékra invitálja a 7-13 éves diákokat! A játék egy előadássorozat része, ahol a résztvevők rengeteg érdekességet tudhatnak meg a természetvédelem gyakorlati tevékenységeiről, valamint a növényekről, a gombákról és az állatokról. Azok a gyerekek, akik a pecsétgyűjtő sorozat hat programján részt vesznek, ingyenesen látogathatnak el családjukkal (max. 5 fő) a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság egyik szabadon választott túrájára 2013-ban, vagy 2014-ben. A november 13-i program témája: Téli álmot alvó állatok és a hibernáció típusai az állatvilágban.
Helyszín, időpont: Pécs, Tettye Oktatási Központ, 15.00 óra. A program időtartama: 1,5 óra. A részvételi díj: 300 Ft/fő.

November 16.: Csatatéri séták – Matty
A túrasorozat a hadtörténelem nyomait követi végig terepen a török időktől az 1950-es évekig, Dr. Négyesi Lajos alazredes, hadtörténész kutató közreműködésével. A program során az egykori jugoszláv határon található hidegháborús védelmi rendszert ismerhetik meg az érdeklődők.
Helyszín, időpont: Matty, Madár Emlékpark, 10.00 óra. A program időtartama: 2-3 óra. A részvételi díj: 500 Ft/fő.

November 18.: Kis Természetbúvárok Szakköre
A Kis Természetbúvárok Szakkörének foglalkozásain rátermett oktatók segítségével, élményt adó programokon fedezhetik fel a gyerekek az élővilág titkait. A november 18-i program témája: Földünk óriásai a bálnák és más tengeri emlősök.
Helyszín, időpont: Pécs, Tettye Oktatási Központ, 15.00 óra. A program időtartama: 1,5 óra. A részvételi díj: 300 Ft/fő.

December 3.: DDNP Klub
Utazás az USA nemzeti parkjaiba – Rózsa Anita előadása
Helyszín, időpont: Pécs, Tettye Oktatási Központ, 17.00 óra. Ingyenes program.

Információ a túrákról, bejelentkezés csoportoknak: Telefon: 30/377-3388, 30/326-9459. e-mail: komlos@ddnp.kvvm.hu, evahorvath@ddnp.kvvm.hu

www.ddnp.hu

Duna-Dráva