Békéscsabai színházi siker Aradon

A Monte Cristo grófja áttörte a nyelvi határokat

Az aradi színház ünnepi fényben

Az aradi színház ünnepi fényben

Óriási ovációval fogadták Aradon az Ioan Slavici Klasszikus Színházban a Békéscsabai Jókai Színház Monte Cristo grófja című előadását október 17-én este a Nemzetközi Klasszikus Színházi Fesztiválon. A magyar és a román nézők az előadás végén egyaránt állva ünnepelték a színészeket, hiszen a zene nemzetközi nyelv, ráadásul kivetítőn a román szöveget is lehetett olvasni.

flux-galeria-3b-abstractions-kiallitasmegnyito-2015-szeptember-11-fotok-kokavecz-boglarka

A színészi játék, a zene, és a látvány mellett nagy sikert aratott az aradi közönségnél a színpadi forgó, amellyel az ottani színház nem rendelkezik, de a csabai műszaki stáb magával vitt és felszerelt egy ideiglenest.

Pozsgai Zsolt és Szomor György Dumas világhírű regényéből írott musicaljét a 2011. októberi békéscsabai premier óta a Szarvasi Vízi Színházban, Dunaújvárosban, és Ukrajnában a Melpomena Tavrii nemzetközi színházi fesztiválon is játszotta a Jókai Színház – az utóbbin díjat is nyert –, a budapesti RaM Colosseumban pedig jelenleg is töretlen sikerrel fut az előadás, amiből ez volt a hetvenegyedik.

A békéscsabai Monte Cristo grófja aradi fogadtatásának bemutatására idézzük Raluca Vermesan aradi színésznő levelét, melyet a Jókai Színház társulatának írt: „Az aradi közönség köszöni, hogy láthatta a játékotokat, az erőfeszítéseiteket, a tehetségeteket! Visszahoztátok a reményt, hogy az élet szép, és tele van zenével és tánccal, amik tökéletes előadásotokban, koreográfiátokban csodává alakultak. Gratulálok a társulatnak és a technikai stábnak!

Videó: Vámos Zoltán/JókaiFilm
Fotó: A-Team, JókaiFilm
Forrás: Békéscsabai Jókai Színház