Közösen emlékezik Karinthy Frigyesre a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Hadik Kávéház

Közös programmal emlékezik a 75 éve meghalt Karinthy Frigyes íróra a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Hadik Kávéház októberben.

A „Karinthy vagyok, térjen magához!” mottójú együttműködés keretében a múzeumban Karinthy Frigyes-emlékkiállítást rendeznek Számadás a tálentomról címmel, a kávéházban különböző programokkal, nyereményekkel és gasztronómiai meglepetésekkel is találkozhatnak az érdeklődők – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyen E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója és Bosznai Tibor, a Hadik Kávéház művészeti vezetője bemutatta be a két intézmény egy hónapig tartó kulturális együttműködését.

A közös programok célja, hogy az irodalmat jobban visszahozzák az emberek mindennapjaiba, felhívják a fiatalok figyelmét Karinthy Frigyes zseniális munkásságára – hangoztatta E. Csorba Csilla.

A PIM-ban látható Karinthy Frigyes-emlékkiállításon felvázolják az író életútjának alapvető állomásait Karinthy-ábrázolások, relikviák, kéziratok, valamint korhű, 20. század elejéről származó iskolai tárgyak és az írót egykor megihlető technikai eszközök bemutatásával. A látogatók megtekinthetik annak a repülőgépnek a modelljét is, amellyel az író is repült barátjával, a fiatalon elhunyt Wittmann Viktorral, illetve a léghajót is, amely a gyerekkori olvasmányaira és az Utazás a Merkúrba című könyvére utal.

Október 24-én a Hadik Irodalmi Szalon is kapcsolóik a Karinthy-hónaphoz, amelynek háziasszonya Juhász Anna, Juhász Ferenc költő lánya, a vendég pedig E. Csorba Csilla, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója lesz. Mind a múzeumban, mind a kávéházban lesz Karinthy-kvíz, amelyet érdemes kitölteni, mert értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabban a győztesek. Ezenkívül a Hadikban megkóstolhatják az újragondolt Karinthy-szeletet – mondta el Bosznai Tibor.

Forrás: MTI