Thea-Tér: Szó és zene

Szó és zene – Esterházy Péter, Parti Nagy Lajos, Spiró György, Závada Pál / Barcza Horváth József, Dés András, Dés László

Négy nagy magyar író olvassa fel  egy-egy szabadon választott írását, három fantasztikus jazz muzsikus pedig zenével folytatja a felolvasásokat. Nincs meghatározva a műfaj, lehet regényrészlet, novella vagy akár vers is. A felolvasások közben, kellő dramaturgiai pontokon megszólal a zene, hangsúlyozva, aláhúzva vagy akár ellenpontozva az egyes szöveg részeket. Így az estnek kialakul egy íve, dramaturgiája, zene-dramaturgiája.

Az est két részből áll, mindkét részben két – két író olvas, majd a második rész végén, mindnyájan, mintegy fináléként, egy megadott témát dolgoznak fel.

Dés László az estről:
„Azt gondolom, hogy ez az est nagy ünnep lesz, a magyar kultúra ünnepe, sok drámával, humorral és zenével. Napjainkban egy ilyen kulturális eseménynek különösen nagy jelentősége van, hiszen túl azon, hogy nagy formátumú alkotók adják elő műveiket, a hagyományos irodalmi estekkel ellentétben itt az írók olyan írásaikat olvassák fel, amelyek rezonálnak a korra, a pillanatra, amiben mindnyájan élünk. Ez a jelenidejűség nem mindennapi előadást ígér.  A szöveg és zene párbeszéde, a zenészek reakciója csak fokozza, erősíti ezt az élményt.”

Időpont: 2013. október 6. (vasárnap), 19.00  
Helyszín: Weöres Sándor Színház, nagyszínpad
Jegyár: 3.000 Ft

Forrás: Weöres Sándor Színház

weöres-300x221