Idősek Világnapja a Pintér-kert Arborétumban

Időpont: 2013. október 1., kedd

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság szeretettel meghívja Önöket 2013. október 1-jén, az IDŐSEK VILÁGNAPJA alkalmából a Pintér-kerti Arborétum megtekintésére.

Az arborétum Pintér János nyugalmazott pécsi banktisztviselőről kapta nevét, aki az 1920-as években kezdte el itt a növények telepítését. Halála után a kert nagy részét visszahódították a természetes erdőtársulások, növelve ezzel az arborétum fajgazdagságát. Így napjainkban az eredeti társulások és a díszfajok érdekes elegye alkotja a kert növényzetét.

A szépen gondozott kertben számos növényfaj ebben az időszakban látványos, többek között a szúrós csodabogyó, a pirítógyökér, a májvirág levele, a naspolya, a birs termése.

A látogatók szakvezető kíséretével ismerhetik meg a kert életének sajátosságait, az ősz színeiben pompázó növényvilágot.

A szakvezetések 10.00 és 14.00 órakor indulnak a bejárattól, melyeken a részvétel nyugdíjasoknak  (igazolvánnyal) ingyenes.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a Pintér-kert Arborétumban a rekonstrukciós munkák még zajlanak, amelyek a program lebonyolítását nem befolyásolják!

A programon való részvételhez előzetes bejelentkezés ajánlott!
Telefon: 30/300-3091, Ötvös Károlyné
Cím: Pécs, Tettye tér 9.
www.ddnp.hu

Duna-Dráva