Tűzfalra kerül az Aranycsapat és a „6:3”

Az aranycsapat 1953-as londoni 6:3-as magyar győzelmét festik a VII. kerületi Rumbach Sebestyén utca egyik tűzfalára a mérkőzés 60. évfordulójának tiszteletére.

Ezer négyzetméteren három hét alatt 400 liter festék felhasználásával készíti el a Neopaint Works alkotócsoport a monumentális falfestményt a budapesti tűzfalra, az ünnepélyes átadót október közepére tervezik – adták hírül közleményben a szervezők.

A terveket és a kivitelezést a művészcsoport végzi, korabeli plakátok és fotók felhasználásával.

Ebben az évben a TűzfalRehab az Erzsébetvárosban 2013 program keretein belül hét tűzfal kap új külsőt a kerület belvárosi részén. Ezek közül eddig három munka készült el: a Klauzál tér Dob utca-Csányi utca sarkán lévő tűzfal újult meg, a Király utcában „A legpestibb utca” dekorációja került fel a falra, az Akácfa utcában pedig a Mesterségek anno című falfestményt lehet látni.

A Neopaint Works művészcsoport az egyéni megrendelések mellett 2010 óta a város központi területein található hatalmas falfelületek dekorálását tűzte napirendre a TűzfalRehab akcióterv égisze alatt. A projekt a kortárs köztéri képzőművészet, az urban art eszközeivel kívánja felszámolni a belváros hatalmas tűzfalainak szürkeségét.

Forrás: MTI