Kulturális fesztivál kezdődik pénteken Kaposváron

Színes programok, koncertek, játszóház, kézműves vásár, táncház, utcabál várják a kaposváriakat és a testvérvárosok képviselőit a somogyi megyeszékhelyen pénteken kezdődő Miénk a város elnevezésű háromnapos kulturális fesztiválon.

Az Európai Bizottság, a Nemzeti Kulturális Alap és a kaposvári önkormányzat által támogatott programsorozat keretében a Városházán a kilenc kaposvári testvérváros közül öt – Bath, Csíkszereda, Glinde, Kapronca és Saint-Sebastien-sur-Loire – küldötteinek részvételével találkozót és workshopot tartanak, a sétálóutcán felállított információs sátrakban pedig a testvérvárosok egyesületeivel ismerkedhetnek meg a kaposváriak.

A Kossuth téri színpadon fellépnek a legjobb helyi zenekarok, néptáncegyüttesek és népzenekarok – köztük több testvérváros folklórcsoportja és énekkara -, a Csiky Gergely Színház művészei és a Rock Szín Kör tagjai. Lesz továbbá fúvóskoncert, moderntánc-bemutató és ABBA-show.

A rendezvény idején kaposvári és somogyi termelők is népszerűsítik a helyi termékeket, így a többi között kaposvári sajtot és sonkát, helyben sült lepényt, zselici mézet, péksüteményeket és borokat kínálnak a fesztivál közönségének.

A fesztivál, melyet az „európai polgárság, testvérváros és kultúra” jegyében rendeznek meg, vasárnap este a Magna Cum Laude koncertjével, majd azt követően a rossz időjárás miatt augusztus 20-án elmaradt tűzijátékkal ér véget.

Forrás: MTI