Tóth Barnabás rövidfilmje a montreali filmfesztiválon

Magyar premier is lesz az A-kategóriás montreali filmfesztiválon: az augusztus 22-én kezdődött és a jövő hét elejéig tartó kanadai seregszemle Tóth Barnabás Újratervezés című rövidfilmjét is műsorára tűzi.

A Pogány Judit és Kovács Zsolt főszereplésével készült 12 perces alkotást a 37. Montreal World Film Festivalon láthatja először a nemzetközi közönség – tájékoztatta csütörtökön a Magyar Filmunió az MTI-t.

Tóth Barnabás filmjének főszereplője egy idős pár a forgalomban. „A nő fecseg, riogat, irányít. Egyszerre közlekedési rendőr, GPS és helyszíni közvetítő. A férfi hol morog, hol kifakad. Ez a világuk rendje. De ez élet folyamatos újratervezés” – olvasható a film ismertetőjében.

A rákospalotai Csokonai Művelődési Központ támogatásával a Laokoon Film gyártásában készült alkotás februárban a magyar filmkritikusoktól megkapta a legjobb rövidfilm díját, majd tavasszal elnyerte a Friss Hús fesztivál közönségdíját.

Utóbbinak köszönhetően ősztől a Toldi mozi kísérőfilmként műsorra tűzi vetítésein. Az Újratervezés operatőre Marosi Gábor.

Forrás: MTI
,