Szakrális témájú alkotások a Vízivárosi Galériában

Kilenc neves képzőművész szakrális témában készített festménye, szobra, gobelinje és komputergrafikája lesz látható azon a kiállításon, amely szeptember 10-én nyílik a budapesti Vízivárosi Galériában az Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódóan.

A Hogy fényt hozzon… című tárlaton bemutatják többek között Jovián György Munkácsy-díjas festőművész Statio VII. című munkáját, Katona Katalin Ferenczy Noémi-díjas ötvösművész vasból és sárgarézből készült, Fényoszlop című szobrát, Stefanovits Péter Munkácsy-díjas grafikus digitális nyomatát, valamint a tavaly elhunyt Lugossy Mária ötvös- és szobrászművész Corpusát is – közölte a galéria az MTI-vel.

Látható lesz még Hager Ritta gobelinművész, Lovász Erzsébet festőművész, a fiatalabbak közül Bohus Áron és László Dániel festőművész, valamint Mátrai Erik multimédia-művész szakrális ihletésű munkája.

Az idei Ars Sacra Fesztiválhoz kapcsolódóan szeptember 17-én, Pater Kercza Asztrik ferences szerzetes Mit is gondoljunk az angyalokról? címmel tart előadást a galériában.

Szeptember 14. és 22. között rendezik meg idén az Ars Sacra Fesztivált (Szakrális Művészetek Hete). Az egyhetes, országos programsorozaton a többi között komolyzenei koncert, kiállítás, filmvetítés, szakrális séta, közös áhítat, szeptember 14-én, a fesztivál nyitónapján pedig a Templomok éjszakája várja az érdeklődőket.

Forrás: MTI