Parti-túra – Augusztusi zenei kalandozás Szolnokon

Parti-túra címmel öt különleges zenei produkcióból álló rendezvénysorozat várja augusztusban Szolnokon, a Tiszai hajósok terére kilátogatókat: a hétvégi esteken romantikus, szerelmes dallamok, filmzenék, komolyzenei alkotások, valamint katonaindulók egyaránt felcsendülnek – mondta el Patkós Imre, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar szakmai igazgatója az eseményt beharangozó csütörtöki szolnoki sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott rendezvénysorozat célja, hogy azokat az embereket is kicsalogassák a zenés estekre, akik nem rendszeres koncertlátogatók. A kezdeményezés tavaly nyáron indult útjára és a látogatottsági tapasztalatok kedvezőek voltak – tette hozzá a szakember.

A kiváló atmoszférájú, akusztikájú téren a Szolnoki Szimfonikus Zenekar elsőként augusztus 3-án este Cinemagic címmel ad válogatást közismert filmek népszerű zeneszámaiból. A produkció alatt óriás LED-falon a zenéhez illő filmrészleteket is láthatnak a nézők.

Augusztus 10-én latin karneváli hangulat várja a közönséget. A következő, augusztus 16-i zenés hétvégét a nosztalgia jegyében szervezik: az est folyamán népszerű operettek, musicalrészletek, slágerek csendülnek fel a Szolnoki Szigligeti Színház színművészeinek előadásában zenekari kísérettel, a fiatal karmester, Hámori Máté vezényletével. Augusztus 24-én Carl Orff ismert alkotása, a Carmina Burana lesz műsoron, az est karmestere a japán Izaki Maszahiro lesz.

A nyáresti Parti-Túra zárásaként augusztus 30-án a Regionális Katonazenekari Fesztivál részesei lehetnek a koncertlátogatók. Ezúttal három karmester kezében lesz a pálca: Izaki Maszahiro, Válóczy Gyula és Molnár János fogja dirigálni a csaknen 200 zenész alkotta zenekart.

Forrás: MTI