Nyár végéig tartó kulturális rendezvénysorozat kezdődik Békéscsabán

Nagyszabású kulturális rendezvénysorozat kezdődik kedden Békéscsabán: a Csabagyöngye Kulturális Központ 46 napon át esténként ingyenesen megtekinthető komoly- és könnyűzenei koncertekkel, szórakoztató rendezvényekkel várja az érdeklődőket a városháza előtt, a megújult Szent István téren.

A Csabagyöngye Kulturális Központ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a rendezvények este hét órakor kezdődnek. A fellépő együttesek közül nagy érdeklődés kíséri a Németországból érkező 110 tagú tangóharmonika-zenekar koncertjét.

A rendezvénysorozaton esténként fellépők között lesz Szabó Eszter és Kontor Tamás, a Borsodi Blue zenekar és a Random Trip együttes. A közönség Alföldi Csaba fiatal békéscsabai orgonaművész szabadtéri hangversenyét is meghallgathatja a főtéren. A Csabagyöngye Kulturális Központ teraszán grillbár nyílik, esténként ott is zenés műsorok várják a betérőket.

A közlemény a kiemelt események között említi a július 24-én tartandó felvételi pontleső bulit, amely késő este koncertekkel folytatódik. Július 26. és 28. között Fröccsöntő Hétvége lesz, ahol a borból és a hungarikummá nyilvánított szikvízből készített fröccsöké lesz a főszerep. Augusztus 17-én, 18-án és 19-én lesz a Zenit, a Zenei Ifjúsági Találkozó és Nemzetközi Fúvószenekari Verseny.

Augusztus 20-án este a Csabagyöngye Kulturális Központ sok más rendezvény mellett este Péterfy Bori és a Love Band koncertjével várja az érdeklődőket.

Forrás: MTI