Szomjúság témában várja az alkotásokat a Faludi Ferenc Akadémia

Szomjúság – Ahogy te látod címmel hirdette meg nemzetközi amatőr filmszemléjét és fotópályázatát a Faludi Ferenc Akadémia. A nevezéseket október 11-ig várják a szervezők.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy a pályázat tematikus kötöttségével „mindig egy aktuálisan különös figyelemre méltó társadalmi problémára vagy értékre, esetleg kulturális hiányra mutat rá”. Az intézet olyan alkotásokat vár, amelyek alkalmasak arra, hogy a kép médiumán keresztül teremtsenek párbeszédet a különböző nézőpontok között.

A szervezők kísérleti film, kisjátékfilm, dokumentumfilm kategóriákban október 11-ig várják az alkotásokat, amelyeket ezúttal a Dér András, Dyga Zsombor és Lázár Kovács Ákos alkotta szakmai zsűri bírál el. Idén Gerard Thomas Straub amerikai producer, rendező és író lesz a grémium élén.

A fotópályázat zsűrijében elismert magyar fotóművészek, Haris László és Móser Zoltán kaptak helyet, ők a filmszemle ideje alatt nyilvános értékelésen osztják meg tapasztalataikat a fiatal alkotókkal.

A közlemény kitér arra is, hogy filmszemlére évente átlagban 120 pályázat érkezik nagyrészt Magyarországról, valamint évről-évre egyre több határon túli alkotást is neveznek a fesztiválra.

A szemlét november 15-én és 16-án tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Bővebb információ www.faludiakademia.hu honlapon olvasható.

Forrás: MTI