Donau Masters Nemzetközi Oldtimer Túra – Guruló múzeum a fővárosban

Időpont: 2013. július 6. szombat
Helyszín: Budapest, Széchenyi tér – célba érkezés kb. 17:30 órától

Donau_Masters2

Pazar autócsodák érkeznek a magyar fővárosba 2013. július 6-án, szombaton. A lélegzetelállító, guruló múzeum darabjai közel ezer kilométert tesznek meg Németországból, hogy végül a Lánchídon áthaladva begördüljenek a belvárosi Széchenyi térre. A Donau Masters nemzetközi veteránautós túra közel száz résztvevője immár nyolcadik alkalommal kápráztatja el Budapest közönségét július első szombatjának délutánján, fél hat körül érkezve a belvárosba. A Duna menti települések összetartozását kifejező túra szervezőit a hagyományok felelevenítése mellett egy másik cél is vezérli, az előző évekhez hasonlóan idén is összesen 10 000 euróval támogatják a túra útvonalán érintett négy ország SOS-Gyermekfalvait.

Donau_Masters1

Útvonal:
1. nap: Ulm-Regensburg (kb. 250 km)
2. nap: Regensburg-Pozsony (kb. 450 km)
3. nap: Pozsony-Budapest (kb. 260 km)

Donau Masters
A Mercedes-Benz ulmi képviselete hagyományteremtő szándékkal 2006-ban indította útjára a Donau Masters márkafüggetlen nemzetközi veteránautós túrát. Az 1977. december 31. előtt gyártott veterán járművek között klasszikus német (Mercedes-Benz, BMW, Porsche), angol (Austin Healey, Triumph, Rolls Royce, Jaguar) és olasz autók (Alfa Romeo, Ferrari, Fiat) is teljesítik az Ulm-Budapest közötti, közel 960 km-es távot.

A Donau Masters résztvevői 2013. július 4-én indulnak Ulm városából, és a négy Duna menti országon keresztül – Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország – áthaladva érkeznek meg a Hungaroringre 2013. július 6-án, 14 órakor. Innen 17 órakor indulnak a belvárosba, és a Széchenyi téren (korábbi Roosevelt téren) érnek célba előreláthatóan 17:30 órakor.

www.donau-masters.de
Forrás: Saatchi & Saatchi