Indul a Balatonfüredi Művészeti Fesztivál

Bár hivatalosan csak kedden nyílik meg az egyebek közt színházi előadásokat és koncerteket magába foglaló egyhetes Balatonfüredi Művészeti Fesztivál, programjai már vasárnap (június 30.) megkezdődnek – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Vasárnap este kilenckor Ronald Harwood A nagy négyes című darabját adja elő a Balaton Szabadidő Központban Molnár Piroska, Vári Éva, Benedek Miklós és Szacsvay László.

Hétfőn ugyancsak este kilenckor, ugyanott Daniel Glattauer Gyógyír északi szélre című művét Fullajtár Andrea és Őze Áron adja elő, a Kisfaludy Színpadon ugyanakkor Eastwing Group- és és Monamo-koncert kezdődik, Vincent Mascart közreműködésével.

Kedden a Sforzato Rézfúvós Kvartett előadására kerül sor a mólónál délután hatkor, egy órával később pedig Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója nyitja meg a fesztivált a Vaszary Villában, amelyet az Európa társalgó című kötetlen beszélgetés követ kultúráról, Európáról a fesztivál szereplőivel.

Este nyolckor a Balatonfüredi Világzenei és Improvizációs Tábor tanári karának és diákjainak gálakoncertjére kerül sor a Kisfaludy Színpadon.

Szerdán délután hatkor a Füredi Magyar Játékszínre emlékeznek a Kisfaludy-szobornál, este kilenckor pedig Jean Anouilh Jeanne d’Arc című művét mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház a Papsoka templomromnál.

Csütörtökön este kilenckor Horgas Eszter Carmen Showja lesz látható az Anna Grand Hotelben, pénteken este fél kilenckor Oroszlán Szonja Unplugged – zenés utazás Európából Amerikába című produkcióját láthatja a közönség a Balaton Szabadidő Központ szabadtéri színpadán.

Szombaton délután ötkor a Mesekastély sorozatban A három kismalac című mesét ajánlja a Hepp Trupp társulat a Vaszary Villában.

Jövő vasárnap fél kilenckor Weöres Sándor-est kezdődik a Sebő együttessel, a költő születésének 100. évfordulója alkalmából a Vaszary Villában.

Forrás: MTI