Nemzeti búcsúpiknik

nemz1Június 30-án 18.00-tól búcsúpiknikre invitáljuk nézőinket. Elsőként a Nemzeti Színház Balkon-szintjén felavatjuk Kállai Ferenc, a Nemzet Színésze mellszobrát, Kutas László szobrászművész alkotását.

A teátrumban az évad utolsó napján búcsú gálaestet szervezünk, melyen jeles magyar írók, költők, színészek, zenészek ajándékozzák meg a társulatot és a közönséget. A piknikező nézők óriáskivetítőn tudják követni a színpadi műsort, melyet Mohácsi János rendez.

A gálaestet és a pikniket a CSAK-Akciócsoport a kultúráért szervezi, alábbiakban az ő meghívójukat olvashatják:

„ A Nemzeti Színház gálaestjére, melynek keretében az Évad nézője-díj is átadásra kerül, június 2-án, vasárnap rekordgyorsasággal, mindössze 20 perc alatt elfogytak a belépőjegyek. Sok színház-barát lemaradt, akik szerettek volna részesei lenni ennek az eseménynek, ezért született az elhatározás, hogy a Gála műsora a Színház előtti téren óriáskivetítőn követhető legyen, és alkalmat adjunk a közönség és a művészek találkozására is.

nemzJúnius 30-án mindenkit várunk, aki a búcsúzó társulatot, az előadásokat szerette. Erre az alkalomra a színház büféje is kitelepül. Az esti gálaműsor után, kb. 22.00 órától a társulattal és barátaikkal itt találkozhat majd a közönség. A kivetítőn régebbi darabokból összeállított montázs pörög, a szabadtéri színpadon zenészek játszanak. Éjfélkor befejeződik a program, vele együtt lezárul a Nemzeti Színház egy fontos és emlékezetes időszaka.

Légy részese a búcsúnak, hozz kis széket, pokrócot, és érezd jól magad!”

Forrás: Nemzeti Színház