Paz Vega lesz Jeremy Renner partnere a CIA üzelmeiről szóló filmben

Paz Vega lesz Jeremy Renner partnere a CIA nicaraguai üzelmeit leleplező, tragikus sorsú újságíróról szóló filmben a The Hollywood Riporter értesülései szerint.

A Kill the Messenger című alkotásban Renner játssza Gary Webbet, azt az oknyomozó riportert, akit befeketítettek, miután feltárta, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) segített a nicaraguai baloldali sandinista kormányzat ellen lázadó kontráknak kábítószert csempészni Kaliforniába az 1980-as években. Paz Vega alakítja egy rácsok mögött ülő tehetős díler barátnőjét, aki abban reménykedik, hogy Webb segít kihozni a férfit a börtönből.

Miután írásai nagy port vertek fel, Webb a CIA lejárató kampányának áldozata lett: lapja, a San José Mercury News, de szinte az egész újságíró-közösség kihátrált mögüle. A férfit 2004-ben két golyóval a fejében holtan találták, a vizsgálatok öngyilkosságnak minősítették az esetet. Későbbi kutatások mind alátámasztották Webb elméletét arról, hogy a CIA szemet hunyt afölött, hogy a kontráktól származó kábítószer árasztotta el Los Angeles – majd más amerikai nagyvárosok – utcáit, sőt a fogyasztás fellendítése érdekében az ügynökség megvédte a dílereket a felelősségre vonástól. Az üzelmekből származó pénz a kontrák harcát volt hívatott támogatni, különösen azután, hogy az amerikai kongresszus megtiltotta a lázadók közvetlen pénzügyi támogatását.

A forgatás a tervek szerint augusztusban kezdődik Atlantában. Renner nemcsak főszereplője, hanem producere is a filmnek, amely sokak szerint „még inkább kihozza majd a sodrából” az ügynökséget, mint Kathryn Bigelow díjnyertes filmje, a Zero Dark Thirty – A bin Laden-hajsza.

Paz Vega legközelebb a Grace Kellyről Nicole Kidman főszereplésével készülő filmben lesz látható, a spanyol színésznő alakítja az operadíva Maria Callast.

Forrás: MTI