Történelmi kalandparkot avattak Garaboncon

A kalandparkkal egy már működő farmot egészítettek ki, a beruházás mintegy 150 millió forintba került.

A 7 Vezér Történelmi Kalandpark megnyitója alkalmából Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a Zala Megyei Önkormányzat elnöke (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy Zalakaros térségében sikerre van ítélve minden vállalkozás, mert folyamatosan emelkedik a turisták száma. A minőségi választék bővítéséhez és a magyarság kultúrájának megismeréséhez az Új Széchenyi Tervből nyert el támogatást a beruházás.

Benkő Krisztina, a Magyar Turizmus Zrt. Balatoni Regionális Marketing Igazgatóságának megbízott igazgatója elmondta, hogy a Nyugat-Balaton térségében mostanában egyre több fejlesztés valósul meg. A történelmi kalandpark is hozzájárul a térség négyévszakos programjainak gazdagításához, s nemcsak aktív időtöltést, hanem a történelem megismerését is szolgálja. A létesítményt Virág Ernő, a fejlesztést megvalósító Karos-Vet Kft. ügyvezető igazgatója úgy mutatta be, hogy két zalakarosi szállodájuk éttermeibe az alapanyagot eddig is itt, ezen a farmon termelték meg; most már az ide érkező családoknak kikapcsolódási lehetőséget is nyújt.

A Nyugat-dunántúli Operatív Programból 48,7 millió forintos támogatást nyert beruházás keretében kialakították a hét jurtából álló tábort, ahol a honfoglalók korával ismertetik meg a látogatókat, a Somogyi Győző festőművész által készített királyportrék pedig a későbbi magyar történelem arcképcsarnokaként jelennek meg. Felépítettek egy téglavárat, amelynek udvarán díjlovagló méretű pályát hoztak létre, de íjász pályát, két játszóteret, valamint egy gokart pályát is kialakítottak. A termelő farm területén állatsimogató, sajtüzem és látványkonyha is működik – sorolta az ügyvezető.

Forrás: MTI