Szent Iván-éj a Tettyei Mésztufa-barlangban

Időpont: 2013. június 23., 20:00 órától

Különleges program várja a Tettyei Mésztufa-barlangba látogatókat június 23-án este 8 órától! A nyári napforduló az év leghosszabb napjának ünnepe. Csillagászati szempontból a nyári napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legkisebb szögben hajlik el a Nap sugaraitól. Ezt a napot a keresztény kultúrkörben a Szent Iván éjjeli ünnepségekhez kötik. Szent Iván-éj a mágiák éjszakája.

Az év leghosszabb napja a napforduló misztikumával, mágiákkal és csodákkal megáldott ünnep. Már az ősidőkben is fontos volt a mágia, az erőnlét megtartása, növelése. Őseink ezt különböző hangokkal, ritmussal és tudatos légzéssel érték el. Ennek tiszteletére ezt a mágikus misztikus folyamatot fogjuk feleleveníteni, felerősíteni a Tettyei Mésztufa-barlangban, erő és légzőgyakorlattal. Somogyi Karak István három évtizedes tapasztalatával, szellemi vezetésével különleges túrára indulunk a barlangba!

A túrát követően közösen meggyújtjuk az Örömtüzet, miközben az Ősforrás Zenei Műhely is bemutatkozik. Ezt követi egy különleges, moldvai csángó táncos mulatság, majd elkezdődik a várva várt Tűzugrás. Ott letehetjük nemkívánatos szokásainkat, és fogadalmaink megerősítését kérhetjük az Égiektől és a Tűz Szellemétől. Aki átugrik a tűz felett a fény diadalának ünnepén, az a túloldalon más emberként folytatja tovább életét. A Tűzugrás közben a barlang bejáratának kőfalát fényfestés fogja színesíteni.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az év legvarázslatosabb éjszakáján egy csodálatos közös élmény megélésére! Tarts velünk a varázslatok éjszakáján, Tettyei Mésztufa-barlangnál!

Az Ősforrás Zenei Műhely bemutatkozása: https://www.facebook.com/Osforras?fref=ts

A barlangi belépő díján kívül a részvétel további költséget nem tartalmaz.

A barlang korlátozott befogadóképessége miatt a programon való részvételhez előzetes bejelentkezés ajánlott! Telefon: 30/580-3424, 72/211-830 (10:00 és 19:00 között)

www.barlangpecs.huwww.facebook.com/tettyebarlang