Nagyvárosi, fiatalos dizájn az Erzsébet téren

Nagyvárosi, fiatalos öltözékek, fürdőruhák, valamint fotók és kerekasztal-beszélgetések is várják az érdeklődőket a WAMP dizájnvásár és a WeLoveBudapest portál közös ingyenes rendezvényén vasárnap a budapesti Erzsébet téren és a Design Terminálban.

A 2. Műszak – Budapest, ahogyan még sohasem láttad című programon a magyar dizájnerek legjobbjai mellett olyan munkák is megjelennek, amelyek valamilyen formában reflektálnak Budapestre, fiatalosak, könnyedek és erősítik a nagyvárosi életérzést – közölte Rothman Gabriella, a WAMP kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-vel.

A kiállítók között lesz Hajtmanszki Zoltán, aki a fővárost sajátos szűrőn keresztül mutatja meg fotóin. Az UrbanLegend nevű dizájncsapat biciklis öltözékeket vonultat fel, köztük olyan ruhadarabokat, amelyek városi legendák QR-kóddal kiolvasható változatát rejtik. A Matyódesign kollekciójában a tradicionális mintakincset újragondoló pólók és ruhák lesznek láthatók.

Bohus Tamás bakelitből készített órákkal, Norsy pedig laminált újságpapírból kreált ékszerekkel érkezik. A Büfé Budapest speciális, Budapestet ízekben, illatokban megjelenítő finomságokat kínál az érdeklődőknek.

A WAMP Hónap dizájnere címét júniusban a nőies és kifinomult fürdőruhákat tervező Tisza Viktória nyerte el Phaidra márkájával, amelynek új kollekcióját vasárnap láthatja először a közönség.

A szakmai partnerként csatlakozó WeLoveBudapest portál Cultivo est címmel tart kerekasztal-beszélgetéseket este hat órától a Design Terminálban. A programban a nemzetközi közösségépítő játék, a Restaurant Day magyar szervezői, a városi kertészkedést népszerűsítő Közösségi kertek projektgazdái és a városképet kortárs képzőművészeti alkotásokkal színesítő Színes Város Csoport vesz részt – írták a közleményben.

Először rendezik meg a WAMP dizájnvásárral azonos időben a Gardrób Közösségi Vásárt, amelyen civilek kínálják eladásra feleslegessé vált ruháikat.

Az ötletgazdák a rászorulókra is gondolnak: az árusok által otthagyott ruhákat ezúttal az Együtt egy mosolyért civil szervezetnek ajánlják fel.

Forrás: MTI

Az eseményről bővebben