Tarolt a Vígszínház a POSzT-on!

A XIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó fődíját, a legjobb előadásnak járó elismerést a Vígszínház Jóembert keresünk című előadása nyerte, a legjobb női főszereplő díját pedig Eszenyi Enikő kapta. Ráadásul az egyetlen közönségdíj is Eszenyi Enikőé lett a Jóembert keresünk főszerepének megformálásáért.

Az előadást 2012 októberében mutatta be a színház, és Michal Dočekal rendezését az évad során több mint 31000 látták. Eszenyi Enikő mellett a darabban színpadra lép Lengyel Tamás, Fesztbaum Béla, Molnár Áron, Telekes Péter, Mészáros Máté, Lukács Sándor, Kerekes József és Borbiczki Ferenc.

A pécsi színházi találkozó versenyprogramjában már többször szerepelt vígszínházi előadás, de ez a mostani siker kivételesnek számít a színház történetében is.

A nagyszerű rendező, Michal Dočekal, a prágai Nemzeti Színház igazgatója. Alkotótársai szintén Európa-szerte elismert, kiváló művészek voltak: a cseh Martin Chocholoušek díszlettervező, Kateřina Štefková jelmeztervező, Michal Novinski zeneszerző és Horváth Csaba koreográfus.

A Vígszínház a 2013/2014-es évadban is műsoron tartja nagy sikerű előadását.

Forrás: Vígszínház