Levendulafesztivál három napon át Tihanyban

Kulturális, természetvédelmi, ismeretterjesztő és szórakoztató programokkal várja a IX. Levendula Fesztivál résztvevőit június 21. és 23. között a Németh László Művelődési Ház és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság Tihanyban.

levendula

A nyitónapon az Ősi Kovács Alkotóműhely munkáiból nyílik kiállítás a Németh László Művelődési Ház tetőterében; kiállító festőművészek: Ősi Kovács Imre, Sándor Szilvia, Pandur Renáta, Kiss Miléna.

A Levendula Hetek nyitóprogramját a Levendula Ház Látogatóközpont vetítőtermében rendezik: Csillagok, csillagok címmel Kövi Szabolcs fuvolaművész ad koncertet, és levetítik Ladányi Tamás asztrofotós egyedülálló filmjét Magyarország csodálatos éjszakai arcáról – tájékoztatta a nemzeti park igazgatóság az MTI-t.

A Levendula Hetek keretében minden nap egyszer levendula lepárlás várja a vendégeket a Levendula Házban, a tihanyi bekötőút mellett fekvő levendula-ültetvénynél szedd magad akció lesz.

Június 22-én a Belső-tó partján megnyílik a kézműves kirakodóvásár, a gyerekeknek kézműves játszóház, lesz solymászbemutató, a tihanyi Echo Citerabanda, a tihanyi asszonykórus ad műsort és túrák indulnak az Aranyházba, illetve az Öreglevendulásba. A Mádl Ferenc téren a vendég, Debrecen mutatkozik be zenei programokkal.

Június 23-án a Belső-tó partján reggeltől estig a fakanáltól a nyenyeréig… címmel a magyar népi hangszerekkel lehet ismerkedni, levendulás lekvárokat lehet főzni, fellép a Vaga Banda óriásbábos társaság. A Mádl Ferenc téren a Fölszállott a páva című műsor versenyzőinek műsora (Berecz István, Dóra Áron és a Tallabille zenekar) lesz látható.

Forrás: MTI