Kemencében sült ételek és Balaton felvidéki borok Tapolcán a hét végén

Gasztronómiai és szórakoztató programokat kínál e hét végén a Tópart 2013 Fesztivál a tapolcai Malom-tó partján.

Erről Gerencsér Barbara, a Tapolca Kft. rendezvényszervezője tájékoztatta az MTI-t hétfőn.

A tópartra a Balaton-felvidék jelentősebb borvidékeinek képviselői hozzák el boraikat, de jelen lesznek pálinkaházak is; az italok mellé kemencében sült ételeket, tapolcai pisztrángot, házi sajtokat, füstölt árut, édességet, kézműves termékeket is kínálnak a kitelepülő vendéglátók. A Malom-tónál felállított színpadon pénteken este nyolckor a Magashegyi Underground, majd a Goldi Tűzvarázs, végül a Q-Jazz Band lép fel.

Szombaton a Fő téren a gyerekeket ugrálóvár, játékok és kézműves foglalkozások várják, a tóparti színpadon egy órától az Acro Dance gyermekcsoportjai szórakoztatják a közönséget, háromkor Mézengúz gyerekkoncert kezdődik, fél ötkor zumbabemutató, hatkor pedig A kalóz három próbája címmel Goldi show. Délután a családok vízibicikli-versenyen mérhetik össze ügyességüket. Este nyolckor a Pál utcai fiúk koncertezik.

Szombaton tartja hagyományos, országosan is egyedülálló babatalálkozóját a Pannon Reprodukciós Intézet; az intézet több mint 10 éves fennállása óta 2000 baba született az itt dolgozó szakemberek segítségével, az éves találkozón több százan vesznek részt. Vasárnap tíztől grillversennyel folytatódik a Tópart fesztivál, délután egytől a Badacsonytördemic táncegyüttes lép színpadra, négytől a Mongoose Limit koncertezik.

Forrás: MTI